Лозівським бюджетникам винні 13 мільйонів гривень

Поки місто чекає державної допомоги на виплату боргу, освітяни просять комунальників не відрізати в їхніх оселях світло та газ.

Освітянам, медикам та іншими працівникам бюджетної сфери зарплату винні за жовтень та листопад,  про це повідомила секретар Лозівської міської ради Тетяна Запорожець на сесії 23 листопада.

Затримки із виплатами місцеві депутати прогнозували ще наприкінці минулого року. Тоді приймали бюджет на нинішній рік з дефіцитом у понад 30 мільйонів гривень. Своїми силами місто погасило лише 4 частину недостачі. Тепер чекають на допомогу від держави. Виплатити людям зарплати зможуть лише за рахунок субвенції. Тетяна Запорожець запевнила, що міський голова Сергій Степанов стукає у всі можливі двері, аби дали гроші.  

У свою чергу ті, кому не платять, просять допомоги у місцевої влади. Якщо не грошима, то хоча б домовленостями з комунальниками. Освітяни пропонували аби гроші з їхніх не виплачених зарплат йшли на погашення комунальних заборгованостей. Заступник мера Володимир Денисенко сказав, що це можливо. Як саме, вирішить з начальниками комунальних підприємств на спеціальній нараді.

На час фінансових проблем деякі депутати пропонували у міські програми розвитку  закладати скромніші цифри. Вже підготовлені програми депутати затвердили, однак  на інших намагатимуться економити.

Наприкінці сесії слово попросили депутати від опозиції. Вони почали шукати відповідальних за складну ситуацію з виплатами бюджетникам. Секретар міської ради Тетяна Запорожець, яка вела сесію у відсутність мера, винних не називала. З цими питаннями радила письмово звертатися до Сергія Степанова. А бюджетників просила потерпіти.

 

Анна Скрипник

 

{youtube}8M6cPPDfgJ0{/youtube}