У Лозовській дитячій художній школі відкрили виставкову залу

Відтепер юні митці Лозівщини зможуть презентувати свої роботи у виставковій залі художньої школи. Урочисте відкриття відбулось 15 жовтня.

Аліса Пермінова навчається у художній школі вже 4 роки. Відтепер у дівчинки з’явилася можливість виставляти свої малюнки у новому виставковому залі. Аліса більш за все полюбляє ліпити та малювати олівцями. За свої роботи юна художниця вже отримала кілька нагород.

Мати дівчинки Юлія Пермінова запевнила, така виставкова зала потрібна була школі, тут діти зможуть показувати свої роботи, проводити різні заходи до свят та навчатися.

 «Мы пришли посмотреть на открытие такого прекрасного зала. Это прекрасно, когда есть возможность детям развиваться, расти, становится более творческими», –  Юлія Пермінова, мати.

Нова зала обладнана сучасною технікою та освітленням. Тут з’явилася сенсорна панель, яку збираються використовувати для перегляду фільмів на навчання дітей розумінню форми та пропорцій.  Також придбали пристрої для очищення повітря та систему кондиціонування для підтримання температури у приміщенні. У школі з’явився і новий комп’ютерний клас з графічними панелями та 3D-принтером. Клас подарували спонсори.

 «Це деякі дизайнерські напрямки в скульптурі, тобто, досі у нас скульптура була майже з глиною зроблена, з гіпсу. Тепер, ми вважаємо, що можемо робити такі дизайнерські речі на 3D-принтері», – Олена Парамєєва, директор Лозівської дитячої художньої школи.

Олена Парамєєва розповіла, раніше в цьому приміщенні панувала пліснява та не було навіть підлоги, тому ремонт зробили з нуля. Рівняли стіни, стелили підлогу та зробили  освітлення.

Цьогоріч школа виграла конкурс міні-проектів «Разом у майбутнє», завдяки цьому їм виділили майже 300 тисяч гривень, більше мільйону гривень на ремонт виділила область. Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов  виконаною роботою залишився задоволений.

 «В цьому приміщенні є можливість сьогодні побачити, ну, по-перше, освітлення чудове, можливість для виставок картин, звук, світло, і все, що необхідно. В поточному році депутати Харківської обласної ради на сесії виділили 1 мільйон 90 тисяч гривень для ремонту, як раз виставкової цієї зали» –, Сергій Чернов голова Харківської обласної ради.

Виставкову залу також планують використовувати як актову, для проведення свят.