У Лозовій реалізували міні-проекти

Цьогріч на обласному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє» від Лозової виграли 16 учасників.

Лозова вже кілька років поспіль бере участь у обласному конкурсі міні-проектів. Цьгоріч серед переможців юнацька бібліотека. У приміщенні читальні створили Urban Hall – кімнату для спілкування, майстер-класів, тренінгів та телемостів.

«Звісно, буде багато заходів у нас, це стосується молоді, молодих людей, їм повинно бути тут затишно, комфортно, де вони зможуть заводити нові знайомства, спілкуватися, приходити в будь-який час, переглядати фільми, якісь відео-сюжети», – Інна Майстренко, директор Лозівської юнацької бібліотеки.

В бібліотеку також придбали нову техніку – ламінатор, брошуратор, термопрес та принтер формату А3. Завдяки цьому збираються робити друк на футболках, чашках та кепках.

Головні відвідувачі бібліотеки – підлітки. Вони розповіли, модернізацією задоволені. Активістка Тетяна Ткаченко разом з друзями із Києва, ще до офіційного відкриття UrbanHull-у, встигла провести у читальні тренінг про екологію.

 «Ми не очікували, що буде дійсно так круто тому, що бібліотека, всі представляють якесь маленьке тихе приміщення с купою книг, але ми прийшли дійсно в просторий зал, де є вся необхідна техніка, де є всі необхідні полички, багато місця, і нам вдалося провести дійсно класний захід», – Тетяна Ткаченко, активістка.

Цьогоріч на конкурс подались більше 50 проектів, виграли лише 16, розповів начальник управління економіки міськради Сергій Гранкін. Проекти  переможців здебільшого стосуються модернізації та оснащення приміщень. Витратили на їх втілення загалом більше 3 мільйонів гривень.

 «50% – це фінансування з обласного бюджету – мільйон 713, мільйон 543 – це фінансування  з міського бюджету, і кошти конкурсанта на 173 тисячі – громадяни самі вносять кошти», – Сергій Гранкін, начальник управління економіки Лозівської міської ради.

На даний момент Лозівські переможці вже реалізували 13 міні-проектів.

Минулоріч на конкурс від міста подали майже 50 проектів, з яких виграли тільки 6.