«Укрспецвагону» попосівали на великі прибутки +vd

14 січня на державному підприємстві було повно гостей, які вітали його працівників зі Старим Новим роком. Зранку в цехах виступали артисти панютинського Будинку науки та техніки “Укрспецвагону”, а по обіді – діти з селищних садочків та музичної школи.

До працівників підприємства панютинські артисти прийшли не самі — взяли із собою традиційну героїню новорічних посівань Меланку. Її активно сватали. Лінькувата, але красива і пишна молода сподобалась чоловікам, та й жінок потішила. Судженого Меланці шукали аж у 9 цехах. Свати так рекламували молоду, що захрипли.

«Найважче було у кузні», – говорить керівник драматичних колективів Панютинського будинку науки та техніки Ольга Риженко. Однак навіть там голосних артистів почули. За самовідданість посівальників рясно нагородили. Ті дякували вже пошепки.

Андрій Пащенко, який грав Меланку, говорить, що на заводі йому з колегами надарували здебільшого солодощі, аби щастя у 2013 році було солодким. Смачних припасів, як показує досвід минулорічних колядувань, артистам вистачить до літа.

Українські традиції на «Укрспецвагоні» шанують, говорить голова профспілкового комітету Геннадій Логвиненко. І до прикмет дослухаються. Першими 14 січня у цехи та заводоуправління зайшли чоловіки, і лише потім – жінки.

Водночас директор підприємства Геннадій Бурцев запевняє, що вірить не стільки у забобони, скільки у власні сили та колектив. За словами керівника, попередні 1,5 роки для «Укрспецвагона» були важкими. Підприємство пристосовували до ремонту піввагонів. Тепер, за переконаннями директора, краще та більше, ніж у Панютиному, їх ніхто в Україні не робить, тому все буде гаразд.

А щоб випросити процвітання «Укрспецвагону» у майбутньому, його керівники запросили попосівати зовсім юних панютинців. Маленьких посівальників та щедрувальниць потішили солодощами, іграшками і запропонували завітати й наступного року.

Анна Скрипник

 

{youtube}_tFk8JmbyIE{/youtube}