Лозівські водяники чекають грошей, щоб відремонтувати аварійний колектор +vd

Один з магістральних лозівських колекторів обрушився і понад тиждень стоїть частково відкритий. Це сталося на вулиці Південна, на пустирі за міською лікарнею. Каналізаційні стоки половини міста — з усіх мікрорайонів — течуть під відкритим небом.

Увечері 4 січня верхня частина каналізаційного колектора провалилася. Постраждало близько 40 метрів магістральної труби. Бетон відслужив чверть століття і зруйнувався під дією рідких газів, пояснює директор “Лозоваводоканалу” Ільяс Калмуратов. Щоб не вимикати воду, аварійну ділянку розкопали, почистили і залишили.

Лозоваводоканалівці хочуть її відремонтувати, але не можуть — потрібна нова труба. Вона обійдеться у майже 40 тисяч гривень. Однак поки ані у водяників, ані у міста грошей немає. Та частина бюджету, з якої повинні виділятися кошти на такі ремонти, буде розподілятися тільки у лютому, повідомили у мерії. До того часу, найвірогідніше, стоки так і тектимуть під відкритим небом.

Поки що такий стан речей не заважає лозівчанам, говорять водяники: каналізація тече, воду не відключають. Головне, щоб труба далі не руйнувалася. Але цього гарантувати не може ніхто: на цій ділянці магістральний колектор вже старий.

Валерія Гецко

 

{youtube}c2GABDJuRf8{/youtube}