У Лозівському краєзнавчому музеї відкрилася виставка воскових фігур +vd

На ній відвідувачі можуть побачити відомих історичних постатей,  загалом 27 образів. Їх привезли із Санкт-Петербургу. 

Директор музею В’ячеслав Харченко вважає виставку воскових фігур у Лозовій подією. Гастролери, які ними заробляють, зазвичай оминають неприбуткові малі міста. Утім працівники музею хоча б раз на рік намагаються їх вмовити, аби зробити приємне лозівчанам. Городян, за спостереженням музейників, найбільше цікавить, як саме роблять фігури.

В’ячеслав Харченко пояснює, що обличчя та руки виготовляють з незвичайного воску. Натуральне волосся вживлюють по волосинці. Очі роблять зі скла. Такі самі ставлять живим людям. Зуби також, наче справжні. Через дороговизну матеріалів та складну роботу вартість фігури починається з 3 тисяч доларів і доходить до 100 тисяч.

Працівники музею уважно слідкують за їхньою цілісністю. А ще збирають свіжу інформацію про кожного героя для екскурсії. Вже мають кілька приголомшуючих фактів із життя класиків літератури та музики.

Екскурсія поміж наче живими письменниками, музикантами та художниками буде цікава, а головне корисна школярам, вважає педагог зі стажем Артур Савран. Він переконаний, що діти легко запам’ятають почуте і зрозуміють, наскільки цікаво досліджувати біографії відомих людей.

Усі бажаючі зможуть насолоджуватися творіннями майстрів із Санкт-Петербургу протягом місяця. Виставка воскових фігур триватиме до 4 березня.  

Анна Скрипник

 

{youtube}MB3AtTYTiW8{/youtube}