Лозівське КП «Парк» надаватиме ритуальні послуги +vd

Комунальне підприємство призначили муніципальним виконавцем ритуальних послуг у Лозовій. Міськрада прийняла відповідне рішення на своїй останній сесії, у середині січня.

Тепер парківці доглядатимуть за кладовищами міста і виготовлятимуть гроби, хрести та іншу ритуальну продукцію. За словами керівника підприємства Олександра Полякова, нові послуги допоможуть “Парку” заробляти гроші і триматись на плаву.

Доглядати за міськими кладовищами мало б комунальне підприємство «Еко-Сан», яке  вивозить сміття. Однак міська влада вирішала доручити нагляд за могилами «Парку». Це підприємство займається прибиранням аварійних дерев, від яких треба очистити місця поховань. «Парк» має усю необхідну техніку, щоб розумно використовувати прибрані насадження – зробити з них дрова або ту ж таки ритуальну продукцію.

Коли саме підприємство її продаватиме, поки не відомо. Олександр Поляков переконаний, що йому та його підлеглим треба ще повчитися похоронній справі. Тому поки переймають досвід у харківських комунальників.

«Парк», як запевнив його керівник, жодним чином не витіснятиме приватні фірми. Хоча за законом ритуальні послуги мають надавати саме комунальні підприємства. Працівники «Парку» зараз ламають голову над тим, як скласти конкуренцію ритуальникам зі стажем та вижити на цьому ринку. Можливо, говорить Олександр Поляков, за рахунок нижчих цін.

Анна Скрипник

 

{youtube}T5650mkgHFs{/youtube}