У Лозовій освітян вчили, як зберегти шкільні будівлі і вберегтися від штрафів +vd

Педагоги з 5 сусідніх районів 5 лютого зібралися у Лозовій на робочу нараду-семінар. Його провели працівники департаменту освіти і науки Харківської облдержадміністрації.

Харківські гості просили присутніх освітян ретельно стежити за станом шкільних будівель. Вчасно усувати маловитратні руйнації, аби не доводити до капітальних ремонтів.

Те ж стосується тепло- та водосистем і освітлення. Їх, за словами представників обласного Центру матеріально-технічного забезпечення і соціального розвитку, треба вчасно перевіряти. Слідкувати за найменшими дрібницями. Навіть за тим, яким кольором яка труба пофарбована, бо і за це можуть оштрафувати

Ще треба обов’язково аналізувати свої витрати: вести водний та енергетичний паспорт. У них щодня записувати витрати. Департамівці просили присутніх не нехтувати їхніми порадами. Особливо зараз, коли постійно надходять нові накази та доручення і більшає перевірок.

А лозіським освітянам й без перевірок натякнули, за що їх можуть покарати. Минулого року 3 міські школи отримали комп’ютерні класи. На них досі не оформили санітарні паспорти. Через це комісія щодня може призупинити заняття у класах і оштрафувати керівників навчальних закладів. Начальник Лозівського міського відділу освіти Олег Інденко натомість переконує, що всьому виною безгрошів’я. Зробити один санітарний паспорт коштує щонайменше 3 тисячі гривень.

Попри складний фінансовий стан освіти, представники Департаменту просили усіх присутніх усунути свої помилки насправді, а не у відписках. Аби не було, як в Орільці. За словами  заступника директора департаменту Світлани Дригайло, керівник селищного НВК прозвітував, що у нього все гаразд з організацією харчування. А кілька тижнів тому комісія знайшла там купу порушень і склала розгромний акт перевірки.

Анна Скрипник

 

{youtube}KBcdwgovgls{/youtube}