Лозівські водяники хочуть купити пристрій, щоб перекривати боржникам каналізацію +vd

Кілька років тому комунальники вже готові були піти на такий крок, щоб боржники почали повертати недоплачене, однак тодішня технологія виявилася недосконалою. Цього ж разу працівники “Лозоваводоканалу” знайшли кращу.

В інтернеті повно роликів про різні пристрої, якими комунальники перекривають боржникам каналізацію. Частково. Але цього достатньо, щоб людина більше не могла нормально купатися і ходити у туалет. Один з таких пристроїв вже застосовують у Первомайському. Апаратура вартістю у 75 тисяч гривень окупилася у перші ж місяці застосування, розповідає головний інженер підприємства “Лозоваводоканал” Сергій Булєєв.

“Вони (первомайські водяники — ред.) за півроку отримали 600 тисяч незатребуваних грошей. Ефект — шалений! Ми під’їхали до під’їзду, одразу почали з’являтися люди: “Ви до нас?” – “Ні, сьогодні ми не до вас, але завтра прийдемо до вас”. І вони побігли вже одразу сплачувати. Ну, я вам кажу — 600 тисяч. Це зі слів керівника”, – це Сергій Булєєв полідився враженнями від відвідин Первомайського.

Тільки “Лозоваводоканалу” лозівчани заборгували за послуги більше 8 мільйонів гривень. Це не рахуючи боргів перед попередніми водопостачальниками. Перший заступник міського голови Володимир Денисенко говорить, що людям, які потрапили у скруту, місто намагається надати максимальну допомогу, щоб вони почали платити бодай щось.

“Усі заходи, які необхідні, міською радою робляться для того, щоб люди, які потрапили у скрутне становище, мали можливість оформити субсидію, пільги якісь надати або надати допомогу”, – сказав Володимир Денисенко.

Однак серед злісних боржників є й ті, хто може, але не хоче платити, зауважує перший віце-мер. Саме їм водяники і збираються перекривати каналізацію, якщо доведуть міській владі доцільність придбання спеціальної апаратури.

Валерія Гецко

 

{youtube}WKizRGzYH68{/youtube}