Харківщина отримала 20 тисяч експрес-тестів для визначення коронавірусу

Тести для визначення COVID-19 передали Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні. Про це повідомили на сайті облдержадміністрації 6 квітня.

Далі тести планують розподілити до інших лікарень Харківщини, що прийматимуть пацієнтів хворих на коронавірус.  Допомогу надав один з благодійних фондів та гравці футбольного клубу «Шахтар».

Незабаром вони планують також виділити для області десять апаратів штучної вентиляції легень.

«Я хочу висловити свою вдячність. Для Харкова та Харківської області це дуже й дуже важливо. Ці 20 тисяч тестів ми роздамо тим опорним лікарням, які прийматимуть перших хворих з COVID-19», – розповів голова ХОДА Олексій Кучер.

Представники ФК «Шахтар» запевнили, хочуть підтримати Харківщину у цей складний час. Запевнили, коли команда була вимушена переїхати до першої столиці, їх прийняли та допомагали, тож тепер вони хочуть віддячити.

Тести передав один з футбольних гравців, корінний мешканець Харкова Валерій Бондар. Його прямо у лікарні перевірили на COVID-19. Вірус не виявили.

Нагадаємо, Лозівська лікарня увійшла до переліку медзакладів, що першими прийматимуть хворих на коронавірус. У  інфекційному відділенні підготували 25 боксів. Якщо буде необхідність, у міськлікарні зможуть розмістити до 175 хворих.