Мешканці колишнього лозівського військового містечка просили допомоги +vd

Колишні військові покинутої частини, яка розташовувалася на вулиці Південній, 13 лютого звернулися до першого заступника голови Харківської обласної держадміністрації Валентина Дулуба відразу з кількома проханнями. Перше, що турбувало людей, руїни частини. Вони прохали їх прибрати. Однак Валентин Дулуб відповів, швидко це зробити не вийде. Спочатку потрібно вирішити питання власності  землі під будівлями, і самих залишків конструкцій. Все це військові мають передати у комунальну власність місто, а вже місто знайти бажаючих щось тут будувати. Нові господарі землі і повинні прибрати руїни.

Якщо швидко не можна прибрати все, то хоча б одну стіну колишнього штабу – прохали представники колишнього військового містечка. Вони бояться, що конструкція впаде і травмує дітей, що полюбляють там гратися. Вирішити цю проблему їм пообіцяли.

Але головна проблема людей – це 7 будинків колишнього містечка. Вони належать військовим. А ті і самі їх не обслуговують, і місту ніяк не передадуть. Міська влада пише листи з проханнями вирішити ці питання, але поки що безрезультатно. Валентин Дулуб порадив меру Сергію Степанову не писати, а їхати до Києва. Той погодився.

Коли ж усі проблеми з власністю будуть вирішені, заступник губернатора порадив людям створювати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Тільки за такої умови держава зможе виділити їм гроші на ремонти будинків.

Інна Воробйова

 

{youtube}GJ690Ts3sAE{/youtube}