Десятки підприємців Лозівського колгоспного ринку можуть втратити місце +vd

Все через суперечки щодо землі, на якій вони стоять. Деякі ділянки не належать ринку. На кілька з них має право місто, на одну – приватний підприємець.

За землю під магазином з громадським туалетом, який стоїть у центрі ринку, зараз воюють підприємець Микола Лисенко та Лозівський колгоспний ринок. Від цих бойових дій страждають торговці, які тут працюють і продають взуття. Їхні ролети, говорять, починає примусово посувати Лисенко.

Він може так господарювати, адже має права на цю землю вже багато років, пояснює головний архітектор Олександр Палюх. За його словами, підприємець понад 10 років орендував цю ділянку, а минулого року її викупив.

А ось які права у ринку, знімальній групі так і не вдалося дізнатися. Директор ринку Олег Каменєв відмовився спілкуватися на камеру, а поза нею сказав, що не господар ринку. Він його орендує. Земля під магазином не в його оренді, тому до підприємця він не має претензій. Справжній власник ринку, за словами торговців, знаходиться в Харкові. Саме він і судиться з Лисенко.

Другий суперечливий випадок – ряд навпроти, при дорозі. Тут також продають взуття. Земля під ролетами належить місту, запевнив мер Сергій Степанов. Торгові місця на комунальній території він називає самодіяльністю і планує їх прибрати.

Те ж буде і з кіосками зі сторони храму, які стоять за ринковим забором. Людей, що торгують на проблемних місцях, обманювали, переконаний мер. Підприємці купували задорого дешеві ролети лише за право стояти на землі ринку, яка, виявилося, йому не належить. З людей також незаконно стягували містове та оренду. Кажуть, в середньому близько тисячі гривень на місяць.

Третій випадок, коли підприємцям ніде буде ставити свої ролети, – це авторинок. Землю для нього колгоспний ринок орендує у міста. Але вже скоро втратить цей чималий торговельний майданчик, бо міська влада не буде продовжувати угоду, повідомив міський голова.

За підприємців без місця мер на своєму прийомі громадян обіцяв клопотати перед дирекцією ринку, щоб людям дозволили стати на території ринку. Торговці на вихідних спілкувались з його директором. За їхніми словами, він запевнив, що місця для них немає.

Анна Скрипник

Як оформити кредит на карту? Існує безліч способів. Одним із затребуваних вважається займ в режимі онлайн. Дізнатися всі подробиці можна на сайті https://damvb.org/loan_application/. Легко і просто, а головне, економія часу.

___________________

На правах реклами

{youtube}fVX-p2pUj3M{/youtube}