Мешканці Близнюків заповнили декларації з комфортом: їм допомагали податківці +vd

На прийомі у податкової був аншлаг. Мешканців Близнюків прийшло втричі більше, ніж очікували в інспекції, – понад 60 чоловік. Серед них були здебільшого одноосібники. Це люди, які самі господарюють на своїх земельних паях і сплачують податок на землю.

За словами головного державного податкового інспектора відділу оподаткування фізичних осіб Лозівської ОДПІ Михайла Могіленця, близнюківців здебільшого цікавила сума земельного податку. За 1 гектар люди мають сплатити майже 100 гривень. Окрім цієї цифри, усім іншим мешканці селища залишились задоволені. Пояснюють, що відклали свої справи, лише б тільки у Лозову за 20 кілометрів не їхати. 

Прийом проходив у кабінеті селищного голови Геннадія Короля. Він надав людям усе необхідне, навіть своїм кріслом поділився. Жартував: хіба що каву не готував. Керівник переконаний, що саме так слід ставитися до людей, які працюють на розбудову селища.

Заповнювали декларації у Близнюках також люди, що хотіли не заплатити, а навпаки – повернути свої податки. Це здебільшого студенти або їхні батьки. Для них діє податкова пільга. Повернути гроші тепер можуть також власники машин, що їздять на газу чи біопаливі.

У перспективі — податкові знижки на медичне обслуговування. Начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи Лозівської ОДПІ Лариса Баркова говорить, що їх надаватимуть, якщо в Україні введуть медичне страхування. І ще одне нововведення, яке зараз активно обговорюється в уряді, – обов’язкова декларація доходів для усіх без винятку. Однак, запевнила Лариса Баркова, це зможуть впровадити лише після народного обговорення.

Анна Скрипник

 

{youtube}ssf_WfIwC_Q{/youtube}