Медик та психолог радять лозівчанам, що робити з весняною депресією +vd

Важко вставати вранці, постійно стрибає настрій, дратують найближчі люди – у лікарів для цього явища є спеціальна назва: астенічний синдром. Навесні йому піддається велика кількість людей. Причини весняної депресії медики і психологи пояснюють тим, що організму не вистачає вітамінів, свіжого повітря, руху та сонця. Зміна пори року впливає і на хронічні захворювання. Сімейний лікар Юлія Косик дає рецепт простої та дієвої профілактики:

«Все ж таки це прийом полівітамінів, більше гуляти, спати достатньо часу. Не лягати о 12, а все ж таки о 9-10 годині», – говорить пані Юлія.

Однак, за словами лікаря Юлії Косик, стежити потрібно не лише за фізичним станом.  Бо моральний є ледь не важливішим.

Практичний психолог Ірина Хрисанфова радить лозівчанам більш уважно ставитись до себе. Треба прислухатись до своїх бажань та виконувати їх.

«Якщо б люди більш мудро відносились до себе, вони би усе встигали робити та насолоджувались життям. І в них ніколи б не було депресії», – пояснює Ірина Хрисанфонова.

Пані Ірина говорить, що у природи немає поганої погоди. На свій настрій впливають самі люди. Психолог радить менше створювати стресові ситуації та більше радіти життю.

Анна Красноперова

 

{youtube}Sb3DNARHwiY{/youtube}