Працівників районних прокуратур Харківщини навчали давати інтерв’ю +vd

Районних прокурорів Харківщини вчать показувати свою роботу. Для цього їхнє керівництво влаштувало для них низку тренінгів зі співпраці з журналістами. 20 березня у місті Первомайський зібрали працівників прокуратур одразу 9 районів області, у тому числі, і Лозівської.

Робота наглядачів за законністю має бути більш відкритою, розпорядився Генпрокурор України, і відомчі прес-служби взялися проводити семінари для прокурорів, розповідає Віта Дубовик, колишня лозівчанка, а тепер виконуюча обов’язки прес-секретаря прокуратури області. На Харківщині мистецтву правильно давати інформацію спочатку навчали співробітників обласного управління, потім — прокурорів Харкова, тепер дісталися районів. Прокурорам ця наука допоможе і в роботі, говорить пані Віта.

“Це дасть можливість прокурору налагодити свою роботу так, щоб йому за неї було не соромно. Тобто він завжди буде знати, що сьогодні, завтра, післязавтра до нього прийде журналіст, і вся його робота буде як на долоні”, – пояснює вона.

На семінарі прес-служба дорікнула прокурорам: інформація, яку ті дають районним ЗМІ, низької якості, нецікава і несистемна. Їм порадили додавати приклади і уникати сухої статистики. Про те саме прокурорів попросили й керівники газет і телеканалів.

Відповідно до розпорядження прокурора області, районні прокурори мають узгоджувати кожну тему виступу з прес-службою, повідомила Наталія Пілюгіна, журналіст прокуратури області. Вона ж перелічила рекомендовані керівництвом теми. Найперше через ЗМІ прокурори мають розповідати про кожне звернення, яке вдалося задовольнити. Також вони роз’яснюватимуть нові норми законів. І обов’язково звітуватимуть про перевірки. Але цікаво.

“Ви отримуєте десятки завдань на проведення різних перевірок. Ця робота займає значну частину вашого робочого часу. Розкажіть про це. Повірте, людям цікаво знати, які чиновники, скільки чиновників, чиновники якого рівня будуть покарані за якісь протиправні дії”, – розповідає Наталія Пілюгіна.

Прокурори чесно нотують лекцію — хтось по пунктах, хтось — лише номери розпоряджень керівництва, щоб подивитися потім. А ось як вони вчилися давати коментарі телебаченню, залишилося таємницею. Ця частина семінару проходила без преси.

Валерія Гецко

 

{youtube}HDIFgMf03Bo{/youtube}