У Лозівському дитсадочку №13 відновлять басейн, який не працював 20 років +vd

13 дитячий садочок «Росинка» – унікальний. Він єдиний у місті має санаторні групи для малечі, яка часто хворіє. Аби організми діток швидше міцнішали, їм конче необхідне плавання, пояснює інструктор з фізкультури дошкільного закладу Тетяна Дзюба.  Вона говорить, що заняття у воді допомагають малечі зміцнювати серце, легені та загартовуватися.

У подальшому на базі «Росинки» планують відкрити перший і єдиний у Лозовій центр розвитку дитини. У ньому зможуть оздоровлюватися дітки з особливими потребами: ті, що мають хвороби опорно-рухового апарату, розумові недуги, ожиріння та інше.

Центр розвитку і басейн дітям дуже потрібні, погодився заступник губернатора Харківської області Євген Савін. Він шкодує, що вже 20 років дівчата та хлопці у ньому не займаються. І пообіцяв: область з грошима допоможе, але лише з містом у складчину. Для ремонту басейну необхідно 300 тисяч гривень. Лозівський міський голова Сергій Степанов на такі умови погодився. Керівники домовилися, що намагатимуться закрити питання з басейном до кінця цього року.

Від себе особисто Євген Савін пообіцяв дітям іграшки для бавлянок на воді. 

 

Анна Скрипник

 

{youtube}U3z2YGY5m2c{/youtube}