Обережно, кредит: у Лозовій працівниця банку одурила 4 клієнтів +vd

Вам відмовили у кредиті? Перевірте, чи дійсно це так. Наприкінці 2012 року одразу четверо лозівчан звернулися до прокуратури. Один з банків вимагав від них повернути кредити, які ці люди не брали. Винного — точніше, винну — знайшли.

Цю справу веде прокурор Лозівської міжрайонної прокуратури Дмитро Нестєров. Говорить, усі четверо постраждалих зверталися до кредитного інспектора, який працював при одному з магазинів — його банк не має постійного представництва у Лозовій. Люди хотіли отримати кредит і надали пакет своїх документів. Інспектор їм повідомила, що банк відмовив у позиці. Насправді ж вона таки оформила ці кредити.

“Заволодівши персональними даними осіб, вона незаконно, маючи дані дані, оформила кредити без відома осіб. Того ж дня цей кредитний інспектор зняла грошові кошти в одному з банкоматів міста Лозова та розпорядилася ними за власним бажанням”, – говорить Дмитро Нестєров.

Щоб отримати потрібний кредит, інспектор вказувала завищений розмір зарплатні й неправильне, більш підходяще місце роботи. Банк з іншого міста не міг перевірити достовірність даних, оскільки за це відповідає саме кредитний інспектор. А вона надурила свою установу на майже 36 тисяч гривень. Тепер їй загрожує до 5 років покарання. Реального чи умовного — вирішить суд. Вирок може прозвучати вже за місяць, говорить прокурор Нестєров.

Лозівчан він застрігає: “У даній ситуації потрібно вимагати від банківських працівників, щоб усі копії документів, копії всіх заповнених аркушів — вони повинні бути повернуті особі з метою їх подальшого знищення, так як, маючи усі ці документи, кожна особа може оформити кредит”.

У цій історії постраждав лише банк, говорять у прокуратурі. Обдурені клієнти нічого не платитимуть. Однак, попереджають правоохоронці, щоб взагалі не потрапляти у халепу з кредитами чи пластиковими картками, потрібно дотримуватися простих правил: не залишати персональні дані випадковим людям і нікому, навіть працівникам банку, не повідомляти коди своїх карток. Якщо ж вас таки надурили, не тягніть час: одразу звертайтесь до міліції чи прокуратури.

Валерія Гецко

 

{youtube}WuSy0ef9n9Q{/youtube}