Комунальники почали виписувати попередження за сміття у приватному секторі +vd

Працівники відділу благоустрою розпочали весняні рейди. Вони шукають господарів, які смітять перед двором, та виписують їм попередження.

Старший інспектор Наталія Антонець протягом дня обійшла вулиці від 10 до 11 школи. Говорить: сміття перед будинками тут менше, ніж минулої весни. За день перевіряюча виписала не більше 10 попереджень. Така ж ситуація і на Авилівці, говорить інспектор Ірина Діденко.

Проблеми виникають часто з п’яницями та неблагополучними господарями, переконують інспектори. Якщо не діють попередження, комунальники складають на неакуратних господарів протоколи. Порушників потім викликають на адмінкомісії. Більшість прибирає сміття, ще до цих зібрань, а інших штрафують. Грошова кара коливається від 340 до 1135 грн.

Минулого року, за словами головного інспектора, комунальники виписали 116 протоколів. Оштрафували 19 лозівчан. Цього року система грошових покарань має стати жорсткішою, наполягає міський голова Сергій Степанов. Про це він заявив на засіданні штабу з підготовки до Дня благоустрою 5 квітня.

Аби робота інспекторів стала дієвішою, з ними тепер мають ходити дільничні. Утім первіряючі переконують, що залучатимуть правоохоронців лише у складних ситуаціях. Коли господарі вперто не хочуть називати себе або відмовляються отримувати протоколи.

 

Анна Скрипник

 

{youtube}g3sorwk7vDE{/youtube}