Лозівські учні продемонстрували знання правил дорожнього руху +vd

5 квітня відбувся щорічний міський фестиваль юних інспекторів руху. Конкурсанти співали, танцювали, розповідали вірші та демонстрували намальовані плакати. Потім відбулось тестування, на якому журі оцінювало теоретичні знання усіх учасників. Кожний член команди ЮІР письмово відповідав на 8 запитань.

«Відповісти на питання можна і це доволі легко. Наприклад, де можна здійснювати посадку та висадку у транспортні засоби? Посадку та висадку можна здійснювати лише з тротуару, або обочини, або з посадкового майданчика», – розповідає учасник фестивалю В’ячеслав Славгородський.

Після теоретичних відповідей школярі переходили до практики. Вони демонструвати сигнали регулювальника та відтворювали реальні дорожні ситуації з трамваєм, авто та пішоходами.

«Я одразу вказую їм на недоліки, які вони допустили. Але є команди, які з другого разу і знову допускають помилки», – говорить Ігор Криворотченко, інспектор ДАІ, який оцінював конкурс «Юний регулювальник».

Самі ж учні розповідають, що труднощі виникали з іншим завданням. Команда ЮІР загальноосвітньої школи №1 назвала найскладнішою велоестафету. У цьому етапі конкурсу брали участь лише 4 члени з агітбригади: дві дівчини та два хлопця. Журі оцінювали майстерність та час, за який учні подолають усі перешкоди.

Після підрахунку балів за всі етапи конкурсу члени журі обрали переможця. Кращою виявилась агітбригада загальноосвітньої школи №1. Вона й буде представляти Лозову у конкурсі на районному рівні.

Анна Красноперова

 

{youtube}KuMuyjIJKIo{/youtube}