Лозівчани, які не встигли задекларувати доходи, можуть отримати штраф +vd

Лозівчани завершили звітувати державі про те, скільки заробили минулого року. Повідомляти податкову потрібно про ті доходи, з яких податок сплачується не одразу. На Лозівщині так звітують переважно одноосібники, люди, що отримали спадщину та ті, хто продавав чи здавав в оренду своє майно.

Цьогоріч перед податковою відзвітували майже 5 тисяч жителів Лозівщини. З них лише кожен восьмий претендує на те, щоб держава повернула йому гроші. Ці люди мають право на податкову знижку, наприклад, якщо навчаються у виші за контрактом. Усі інші — навпаки, збагатять місцеві бюджети Лозівщини на 3,6 мільйони гривень.

Останній термін, коли можна було здати декларації про доходи, минув 1 травня. Про строки людей поштою повідомили заздалегідь, говорить податківець Лариса Баркова. Але, як з’ясувалося пізніше, не всі листи дійшли до адресатів, а деякі люди самотужки не згадали про декларування доходів. Тепер їм, окрім податку, доведеться сплатити ще й штраф. Цього можна було запобігти, говорить Лариса Баркова, якби люди вчасно повідомляли податкову про зміни адрес і прізвищ.

Кому покарання не загрожує, це тим, хто претендує на податкову знижку. Ці люди можуть декларувати доходи до кінця року.

Валерія Гецко

 

{youtube}Mw39MpUy7xY{/youtube}