У Панютиному відзначили відразу дві події +vd

8 травня у Панютиному вшанували ветеранів Великої Вітчизняної війни і відкрили пам’ятник загиблим воїнам-афганцям. 

Мітинг у Панютиному зібрав сотні мешканців селища. У цей день на селищному меморіалі вшановували  не тільки ветеранів Великої Вітчизняної, але й воїнів-афганців.

Із тих пекельних афганських боїв не повернулися додому троє лозівчан і двоє панютян. На їхню честь на панютинському меморіалі відкрили пам’ятник. Його виготовили та встановили завдяки підтримці державного підприємства «Укрспецвагон» та керівництва Лозової. За це голова  ради ветеранів афганців державного підприємства «Укрспецвагон» Олександр Вареник подякував усім від своїх побратимів.

А ось Велика Вітчизняна забрала життя 452 панютинських солдат. Але й тих, хто повернувся з війни, сьогодні залишилось в живих дуже мало. На мітинг до меморіалу прийшли лише одинадцятеро. Їм і була вся увага та шана.

Кількох панютян-учасників Великої Вітчизняної нагородили почесною ювілейною медаллю до дня Перемоги. А двом колишнім працівникам «Укрспецвагону» Степану Семоненку та Василю Краську вручили почесні грамоти державної адміністрації залізничного транспорту України та грошові премії.

Для ветеранів співали та танцювали колективи будинку науки та техніки «Укрспецвагону».

Інна Воробйова

 

{youtube}slPFE0wAl4Q{/youtube}