ЗНО у Лозовій: металодетектори будуть, обшуків – ні +vd

У середу, 5 червня, у Лозовій починається зовнішнє незалежне оцінювання. Металодетектори на пунктах тестування будуть, а ось обшуків ніхто не проводитиме. Такі роз’яснення відносно цьогорічних заходів безпеки дають у Лозівському відділенні Державної служби охорони.

Напередодні ЗНО металодетектори тут перевіряють і налаштовують, щоб вони шукали мобільні телефони й інші заборонені пристрої і максимально спокійно реагували на собачки на застібках-блискавках та на гачки на спідній білизні.

“Тут є налаштування, якщо маленькі там косточки й так далі, тут є ділення, на які ми можемо виставляти, і буде реагувати вже менш сильним звуком, так що боятися немає чого”, – говорить Сергій Керничний, начальник Лозівського відділення Державної служби охорони.

Тотальної перевірки металодетекторами не буде, заспокоює Сергій Керничний, – абітурієнтів перевірятимуть вибірково. Кого саме, визначатимуть не охоронці, а ті, хто відповідає за проведення ЗНО на даному пункті тестування. Підставою може стати підозріла поведінка.

За словами начальника відділення ДСО, якщо навіть детектор запищить, абітурієнта руками не чіпатимуть — йому запропонують самому віддати заборонений предмет або пояснити, на що міг зреагувати металошукач.

На кожен випадок спрацювання металодетектору буде складатися акт. Відповідно до ситуації, відповідальні за проведення ЗНО або дозволять абітурієнту складати тест, або позбавлять його такого права.

Але навіть за позитивного рішення комісії, перевірка — це час та нерви. Тому у Держслужбі охорони радять усім вступникам залишити вдома не лише телефони й інші заборонені пристрої, а й металеві аксесуари.

Валерія Гецко

 

{youtube}5Dazjr_ktOQ{/youtube}