У Лозовій відкрили пам’ятні дошки будівельнику та радянському маршалу +vd

Одна меморіальна дошка тепер прикрашає 10 будинок на Карла Лібкхнехта. Її відкрили в пам’ять про Степана Соколовського. Він  керував будівельно-монтажним трестом промбуд-1 з 1973 по 1983 роки. Як згадує один з тогочасних керівників Лозової Георгій Неділько, за цей час у Лозовій здали 800 тисяч кв.м. житла, 14 дитсадків та 7 шкіл, міську лікарню, Палац культури, розбудовували ЛКМЗ.

 

 

На відкриття пам’ятної дошки з Харкова приїхали дружина та син будівельника. Вони висловили вдячність лозівчанам за те, що не забувають Степана Соколовського.

Другу пам’ятну дошку встановили на вході у парк Перемоги. На ній зображений маршал Радянського Союзу Родіон Малиновський. Він керував Південним та Південно-Західним фронтами у Велику Вітчизняну війну. Під його керівництвом звільняли Лозову.

Ветерани подякували місту за вшанування полководця і попросили не забувати про 11 героїв Радянського Союзу, які загинули, визволяючи Лозівщину. Учасник бойових дій Василь Кравцов пропонував зробити з їхніх фото алею пам’яті в Перемозі. Тоді б люди вихованіше поводились у парку, переконані ветерани.

Анна Скрипник

 

 

{youtube}fw5mX5S8s4Q{/youtube}