Скутерист, який збив дівчину на Лозівщині, помер +vd

Хлопець пішов з життя 15 жовтня. Після аварії, яка сталася 4 жовтня у селищі Орілька, водій скутера у важкому стані потрапив до реанімації і пробув у комі 11 днів. Причини тієї дорожньо-транспортної пригоди досі не можуть зрозуміти ані родичі померлих, ані мешканці селища.

За декілька хвилин до аварії

Жертва скутериста – 18-річна Олександра – того вечора саме приїхала додому з навчання, говорять її знайомі в Орільці. Одні переконують: з вокзалу дівчина зайшла в кафе, аби привітатися з друзями. Серед них був і 19-річний Олексій — той самий, що потім на неї наїхав. За кілька хвилин Саша пішла. Інші орільчани запевняють: дівчина одразу поспішила додому.

Олександру збили неподалік вокзалу і кафе, на центральній вулиці Орільки – Жовтневій. Про ДТП тут зараз нагадують лише живі квіти та трохи розбитого скла. А у ніч аварії, пригадує мати померлої, Людмила, було повно крові. Її донька знаходилась у край важкому стані. 9 жовтня дівчина померла.

Версії причин ДТП

Друзі Олексія припускають: хлопця осліпила зустрічна машина і він просто не побачив дівчини. За їхніми словами, юнак був тверезий. Інші згадують про яму на дорозі. Начебто у неї вскочив скутерист та не впорався з керуванням. Утім, в одному більшість сходиться: швидкість скутера була великою.

Як все було насправді, міг би розповісти друг померлого. Він їхав з Олексієм і також потрапив в аварію. Йому пощастило більше – він отримав незначні забиття. Але хлопець, за словами родичів Олександри і селищного голови Івана Крикуна, описує ДТП щораз по-різному.

Не готові зрозуміти і пробачити

Олександра та Олексій у реанімації лежали в одній палаті. Біля неї чатували родичі. У лікарні мама хлопця запевняла, що він не винен, пригадує мати Саші.

Однак родичі дівчини іншої думки. Переконані: коли б хлопець їхав повільніше, таких важких наслідків не було б. За день до смерті Олексія родичі Саші написали на хлопця заяву до міліції і планували судитися з ним.

Орілька сумує за обома

Тим часом в Орільці не беруться судити, хто винний. Тут однаково сумують і за Сашею, і за Олексієм. Усе селище збирало їм гроші на лікування, а потім на поховання.

Про Олександру та Олексія у сусідів і знайомих лише добрі спогади. Хлопець був єдиний у батьків, а дівчина – шостою, найменшою донькою у родині. Між собою вони були родичами, розповів селищний голова Іван Крикун.
Анна Скрипник

{youtube}anZ32gYKgT4{/youtube}