На честь 50-тиріччя Лозівська дитяча музична школа влаштувала фортепіанний концерт +vd

Свято музики пройшло 10 грудня  у стінах музичної школи. Юні музиканти слухали гру одне одного та переймали досвід у старшокласників. 

Півстоліття тому перші учні прийшли до музичної школи вчитися саме грі на піаніно, говорить завідуюча фортепіанним відділенням Світлана Клименко.

– Школа починалася с фортепіано. І з баяну. А потім вже скрипка, віолончель, балалайка, домбра, – загалом, багато інструментів, – згадує Світлана Клименко.

Зараз у музичній школі охочих вчитися грати на фортепіано не менше, ніж 50 років тому. Шлях музиканта починається з цього інструменту, переконані учні.

– Я вважаю, що воно – найголовніше, – говорить учениця музичної школи Христина Громило. – Воно може поєднуватися і зі скрипкою, і з гітарою, і з будь-яким музичним інструменом.

На концерті фортепіанної музики діти закріпили свої навички у грі, впевнені педагоги. Це допоможе їм наблизитися до перемоги на естетичному конкурсі «Дельфійські ігри Слобожанщини», який пройде у Харкові навесні. До цього фестивалю вихованці музичної школи готуються вже зараз.

Олена Коваленко

{youtube}Cmje4IbBXx4{/youtube}