У Царедарівському НВК обрали кращого читця +vd

Найбільш красномовного школяра обирали 24 січня під час конкурсу «Вічні слова України».

 

Талант-шоу на сцені сільської школи

Ідея проводити змагання юних читців у форматі відомих національних талант-шоу належить педагогу Царедарівського НВК Владиславу Акименку.

Відбір учасників почався ще у вересні, розповідає він. Від кожного класу на участь у проекті зареєструвалося щонайменше двоє учнів. Серед них обрали найкращих та дали перепустку до так званого тренувального табору. Далі з дітьми працювали професіонали – кращі педагоги школи на чолі з директором. До фіналу потрапили семеро обдарованих.

Право оцінювати фінальні акторські баталії надали трьом членам журі, серед яких педагоги-літератори, викладачі акторської майстерності та артисти Лозової. Спочатку читці розповідали вірші про видатних українців – Тараса Шевченка, Ліну Костенко, Богдана Ступку та інших. Під час другого виступу юні актори розважали глядачів гуморесками.

Голос глядачів – вирішальний

У перерві проголосувати за фаворита змогли і глядачі. Вони кидали до скриньок з іменами улюбленців квитки, які отримали на початку конкурсу. Організатори свята підрахували кількість голосів, відданих за кожного учасника, і додали їх до оцінок членів журі. У категорії «початківець» перемогу отримала Анна Жовтяк. Серед «юніорів» переміг Ігор Боршож. У подарунок вони отримали дипломи, книжки та по сотні гривень від спонсорів проекту. Головна нагорода дісталася Дар’ї Литвиненко. Дівчина отримала диплом переможця та 300 гривень.

Фіналістка Ольга Левченко отримала спеціальну відзнаку від спонсорів проекту – квиток до наступного, четвертого сезону проекту «Вічні слова України» без проходження кастингів. Благодійники побажали організаторам, аби наступного року акторські змагання проходили вже на рівні району.

Олена Коваленко

 

 {youtube}QZuxisoHFzs{/youtube}