Варення з яблук та апельсинів: смачний і корисний десерт для всієї сім’ї

Варення з яблук з апельсинами

Варення з яблук з апельсинами – це чудовий спосіб задовольнити свою солодку зубочку і отримати користь для організму одночасно. Для приготування цього ласощів потрібно декілька простих інгредієнтів, а сам процес займає всього кілька хвилин.

Щоб приготувати варення з яблук з апельсинами, спочатку потрібно почистити і нарізати яблука на маленькі шматочки. Потім ми кладемо їх у каструлю і додаємо трохи води, щоб не пригоріло. Каструлю ставимо на вогонь і варимо яблука протягом півгодини, поки вони не стануть м’якими.

Тоді додаємо варити до яблук апельсини – вони прикрасять варення і додадуть йому свіжості. Апельсини також можна замінити на інші фрукти або ягоди, наприклад, полуниці чи вишні. Варимо їх разом з яблуками протягом кілька хвилин.

Після цього додаємо в сироп цукор і варимо ще кілька хвилин, доки цукор повністю не розчиниться. Якщо хочете, щоб варення було солодше, можна додати ще трохи цукру. Потім знімаємо каструлю з вогню і додаємо варення в стерилізовані баночки.

Після того, як варення з яблук з апельсинами охолоне, його можна закатати. Закриваємо баночки кришками і ставимо в холодильник на кілька годин, щоб варення стало ще смачнішим. Тепер ви можете насолоджуватися цим варенням з легкою кавою або використовувати його для приготування смачних десертів.

1 рецепт варення з яблук з апельсинами

Інгредієнти:

Інгредієнти:

  • 1 кілограм яблук
  • 2 апельсини
  • 500 грам цукру
  • 1 літр води

Приготування:

1. Яблука почистити, видалити серцевину та порізати на невеликі шматочки.

2. Апельсини почистити від шкірки та поділити на часточки.

3. У каструлю з водою додати цукор та поставити на вогонь. Довести до кипіння, а потім зменшити вогонь.

4. Додати яблука та апельсини до цукрового сиропу. Варити на маленькому вогні протягом 30 хвилин.

5. Після цього додати ще 200 грам цукру та варити ще 10 хвилин до утворення сиропу.

6. Готове варення розлити у стерилізовані баночки та закатати кришками.

7. Поставити баночки з варенням в холодильник на 2-3 години, щоб воно стало ще густіше.

Таке варення з яблук з апельсинами чудово поєднує ніжний смак цитрусових фруктів і аромат яблук. Воно чудово підійде як до сніданку, так і до чаю. Спробуйте приготувати його самі – це легко та смачно!

2 рецепт – джем з яблук і апельсинів

Інгредієнти:

  • 5-6 яблук;
  • 2 апельсини;
  • 300 г цукру;
  • 100 мл води.

Для початку, необхідно почистити яблука від шкірки та насіння, нарізати на невеликі шматочки. Апельсини також потрібно очистити від шкірки та порізати на кілька шматочків.

У стерилізовані баночки додаємо нарізані яблука та апельсини. У каструлю на вогонь ставимо цукор і воду, доводимо до кипіння. Додаємо цукровий сироп до яблук і апельсинів у баночках.

Закриваємо баночки кришками та стерилізуємо їх протягом 15-20 хвилин. Після цього баночки з джемом треба вийняти з каструлі, дати затвердіти при кімнатній температурі, а потім поставити в холодильник на півгодини.

Після затвердіння джему, його можна використовувати для поширення на хліб, додавати до десертів або використовувати як начинку для печива та тіста. Смачного!

3 рецепт – повидло з яблук і апельсинів

Інгредієнти:

  • 500 г яблук
  • 3 апельсини
  • 300 г цукру
  • 1 лімон
  • 2 склянки води

Приготування:

1. Спочатку ми готуємо яблука. Їх треба почистити від шкірки та нарізати на невеликі часточки.

2. Потім беремо апельсини і знімаємо з них шкірку. З шкірки можна зробити смачний сироп, який додасть особливий смак до повидла.

3. З апельсинів вижміть сік та додайте його до нарізаних яблук.

4. До яблук з апельсинами додайте цукор і лимоновий сік. Потім додайте воду і все разом варимо на вогні протягом 10 хвилин.

5. Після цього знижуємо вогонь і продовжуємо варити ще 20 хвилин до утворення густого сиропу.

6. Поки повидло ще гаряче, розливаємо його в стерилізовані баночки і закатуємо.

7. Охолоджене повидло з яблук і апельсинів можна зберігати в холодильнику протягом кількох місяців.

Повидло з яблук і апельсинів – це чудова домашня консерва, яка зможе прикрасити будь-який стіл. Воно має ніжний смак і аромат цитрусових фруктів. Готувати його дуже просто, а результат вас приємно здивує!

4 рецепт – пиріг з яблук з апельсинами

Для приготування пирога з яблуками з апельсинами нам знадобиться кілька інгредієнтів: свіжі яблука та апельсини, цукор, лимон, тісто. Спочатку ми ми почистимо яблука від шкірки та наріжемо їх на невеликі частинки. Апельсини також наріжемо на шматочки. У каструлю наливаємо воду і додаємо цукор. Сироп потрібно варити на вогні протягом 5 хвилин, потім додаємо в нього яблука і апельсини. Змішуємо все добре і варимо ще 10 хвилин.

Поки сироп вариться, ми готуємо тісто. Змішуємо муку з цукром та нарізаним на шматочки холодним маслом. Замісимо м’яке тісто і закатуємо його в шар товщиною 5-7 мм. За допомогою форми вирізаємо кілька круглих шматочків тіста, які будуть основою для наших пирогів.

Приготовані яблука та апельсини розкладемо наші шматочки тіста. Згортаємо краї тіста, щоб утворити невеликі горбочки. Збитки тіста згортаємо до середини, щоб добре закрити наш пиріг. Поставимо пироги в холодильник на півгодини, щоб вони трохи застигли.

Готові пироги можна подавати з сиропом з яблук та апельсинів, який залишився, або приготувати окремо сироп з ягід або фруктів. Для цього варимо сироп з цукру та води на вогні протягом 10 хвилин і додаємо в нього наші улюблені ягоди чи фрукти. Подаемо пироги з сиропом і прикрашаємо лимоном або апельсином. Смачного!

Секрети приготування і зберігання різних видів густого і солодкого продукту

Секрети приготування і зберігання різних видів густого і солодкого продукту

Приготування сиропу

Приготування сиропу

Для приготування густого і солодкого продукту, який неодмінно потрібен для варення варення, ми поступаємо наступним чином. Беремо лимон, очищаємо його від шкірки, вижимаємо сік. Виливаємо висіяний лимонний сік у каструлю і додаємо певну кількість води і цукру. Загальна кількість цукрово-лимонного сиропу повинна бути достатньою для варіння бажаної кількості варення.

Приготування варення

Як тільки сироп готовий, додаємо до нього ягоди або нарізані на шматочки фрукти. Яблука і апельсини, наприклад, підходять чудово для варення. Для цього яблука потрібно почистити від шкірки і нарізати на кубики. Апельсини теж краще очистити від шкірки і розділити на часточки. Додаємо цукор до фруктів і сиропу, і все разом варимо протягом півгодини. Варення готове, коли фрукти стали м’якими і сироп став густим.

Зберігання варення

Зберігання варення

Після приготування варення, його треба законсервувати, щоб воно збереглося на тривалий час. Для цього варення варимо ще раз, а потім заливаємо його у стерилізовані баночки. Закатуємо баночки і ставимо їх у холодильник для повного охолодження. Після цього варення можна зберігати в холодильнику протягом тривалого періоду часу.