У лозівчанки забрали дитину — вперше з початку року +vd

Лозівська комісія з прав дітей вперше у цьому році визнала за доцільне забрати сина у матері. Для цього навіть скликали позачергове засідання 5 лютого. На ньому говорили ще про трьох неповнолітніх, які залишилися без належної маминої турботи.

Мама, у якої вирішили забрати дитину, пиячить і ніде не працює, свідчать члени комісії. 7-річний хлопець живе з бабусею. Мама визнала, що виховувати сина і відмовлятися від горілки не хоче. Комісія вирішила визнати опікуном бабусю.

У другому випадку 10-річний хлопець залишився без мами, бо та важко психічно захворіла. Лише далекі родичі зголосилися забрати дитину.

Ще в однієї дівчинки мати померла. Тепер онуку не поділять дві бабусі. З однією вона — від народження, у іншої зараз живе її брат. Дівчинка захотіла залишитися там, де і жила. Бажання дитини члени комісії задовольнили, але попросили не забувати про брата. Останньою викликали маму п’ятьох дітей. За словами соціальних працівників та нарколога, багатодітна мама зловживає спиртним і часто залишає малечу саму вдома, у квартирі на 9 поверсі. На комісії їй винесли останнє попередження і пригрозили забрати дітей. Жінці дали місяць на лікування від алкогольної залежності, на прибирання квартири та на влаштування молодших малюків у садочок.

Дітей у неньок, говорять спеціалісти, забирають у крайніх випадках. Минулого року батьківських прав у Лозовій позбавили менше десятка мам, повідомляють у службі у справах дітей.

Анна Скрипник

 

{youtube}j8gY37u-5vA{/youtube}