Лозівчани рідше хворіють на рак, ніж в середньому по області, але важче +vd

Майже у кожного 5 хворого на рак лозівчанина недугу виявляють запізно, повідомила Алла Шолом, головний лікар Лозівської міської лікарні. У цьому є вина як медиків, так і самих пацієнтів, переконані у міськлікарні. Там 5 лютого провели нараду щодо ситуації з онкологією у Лозовій спільно з керівництвом міста.

Почали з неприємного: минулого року рак діагностували приблизно у 200 городян, і у майже 40 з них були останні стадії хвороби. За кількістю занедбаних онкохворих Лозова посідає 23 місце з 28 можливих в області, констатує головний лікар Алла Шолом.

Чверть лозівчан, яким поставили діагноз рак, помирають вже протягом року, додає заступник головного лікаря Інна Шаповал. Утім, говорить медик, є і більш оптимістичні цифри: онкохворих у Лозовій меншає. Позаминулого року їх було на 30% більше, ніж торік.

Лідером серед онкопатологій у Лозовій залишається рак легень. Тому так важливо своєчасно робити флюорографію, пояснюють медики. А ще вони радять пацієнтам, уважно оглядати своє тіло. Жінкам, зокрема, груди. Від раку молочних залоз в середньому щогодини в Україні помирає 1 жінка, акцентують лозівські гінекологи.

Анна Скрипник

 

{youtube}cBSskknkgEI{/youtube}