Депутати Лозівщини відкрито заговорили про недоліки влади та проблеми району

Депутати Лозівськоі районної ради зібралися на позачергову сесію, аби обговорити ситуацію у країні. Засідання провели 5 березня. Депутати масово заговорили про недоліки у роботі районної ради та про гострі проблеми краю.

Для початку — протест

Про те, що позачергова сесія Лозівської райради буде не простою, стало зрозуміло ще до початку засідання. Біля районного Будинку культури зібралися протестувальники. Вимагали припинити свавілля та не чіпати керівників району.

ТРК

Частина протестувальників прийшла також на засідання ради. Там вони сиділи тихо, без плакатів та гасел.

Регіони рахують втрати

Сесію розпочали оголошенням про зміни у фракції «Партія Регіонів». З неї вийшов Іван Жовтий, депутат та головний лікар Центральної районної лікарні. Причину виходу не назвали.

Під час своєї промови на початку сесії голова районної ради Ігор Нестєров сказав, що місцеві регіонали гостро переживають нинішні події і не заслуговують на осуд.

«В основному це дуже гідні, чесні та порядні люди… Дії Януковича – це не дії усієї партії. Я хочу, щоб вони почували себе спокійно і з гідністю. Нікому зараз не потрібна полювання на відьом або знайдення винних за політичними мотивами», — сказав Ігор Нестєров.

Допік централізм влади

Після голови один за одним виступали депутати. Перелічували проблеми району, говорили про централізм влади, який зв’язував їм руки, та зізнавалися, що інколи були безпорадними.

«Чого ця сесія не трапилася раніше, у грудні-січні, чому не було таких думок, чи ми, як оте болото, — куди потягне?», — обурювалася районна депутатка Світлана Калина.

Ситуація у районі дійсно складна, визнав депутат Володимир Семенов, управлінець з більш як 30-річним досвідом. Однак зазначив, що і під час розпаду Радянського Союзу було не просто. Він підбадьорював колег-депутатів — тоді пережили, і зараз впораємося. Лише просив не забувати про головне — про посівну, яка зараз на межі зриву.

До цієї думки приєднався і голова районної асоціації сільгоспвиробників Віталій Орлов. Поговоривши про хліб, він попросив нинішню районну владу і ту, що буде, викорінити помсту попередникам, зраду та третейські суди.

Хто керує та керуватиме районом

Після гучної промови Віталію Орлову самому запропонували стати головою райдержадміністрації. Світлана Калина сказала, що таким молодим та енергійним – соромно не працювати.

Однак хто насправді стане головою райдержадміністрації покажуть президентські вибори, припустили депутати. Більшість з них просила до травня не ставити нового голову. До Олександра Жидкова, який виконує обов’язки керівника райдержадміністрації, претензій не виникло. Не було й закликів переобрати районного голову Ігора Нестєрова.

Обговорення ситуації у районі та країні районні депутати завершили прийняттям заяви. У ній вони закликали органи самоврядування, організації, політичні партії та підприємства Лозівщини до ефективної взаємодії.

Анна Скрипник