У Лозовій створили Народну раду, у мерії переймаються через наслідки +vd

Віче лозівського Майдану, ТРК Сігма

Народна рада — не альтернатива міській раді, запевняє лідер лозівських майданівців Ігор Коломак.

Без юридичного статусу

Після трьох місяців щоденних зустрічей ініціативна група лозівських майданівців вирішила сформувати Народну раду і свою Народну самооборону — за прикладом київського Майдану.

Рішення про її створення у Лозовій прийняли учасники міського недільного віча 2 березня. Про це у соцмережі Фейсбук повідомили самі активісти. Головою обрали Ігора Коломака, депутата міськради від партії “Батьківщина”.

“Усе залежить від нас. Якщо ми будемо сидіти і ні на що не впливати, нова влада, яка прийде, так само узурпує владу. Тобто, ми повинні сказати, що є територіальна громада, яка не дасть більше узурпувати владу тими чиновниками, які призначаються, наймаються на роботу. Ми повинні об’єднуватися”, — говорить Ігор Коломак.

Як він пояснює, Народна рада не є організацією і не має юридичного статусу — це об’єднання патріотично налаштованих громадян, майданчик для просування ідей.

Не альтернатива міськраді, але альтернатива особистостям

До Народної ради, окрім голови, увійшли ще 12 майданівців. Як мінімум половина з них — представники політоб’єднань “Батьківщина” і “Свобода”. Але активісти не залежатимуть від волі партій і спиратимуться тільки на свої громадянські переконання, запевняє Ігор Коломак.

Народна рада планує допомагати лозівчанам позбавлятися страху перед владою і хоче ввести нові імена у міську політику, говорить Ігор Коломак. Він переконує: її члени нічого не захоплюватимуть і не створюватимуть двовладдя у місті.

“У жодному разу це не альтернатива, радше, допомога міській раді. Бо склалася така ситуація, що нинішня еліта міста — вона не викликає довіри у мешканців нашого міста. І тому є потреба в альтернативних особистостях, з якими мешканці міста зможуть мати контакт”, – вважає пан Коломак.

Повідомлення про створення Народної ради її голова подав до мерії, райдержадміністрації, міліції, прокуратури. Планує занести ще до райуправління юстиції.

У мерії переймаються через протидію

Міську раду повідомлення і протокол зібрання Народної ради дещо стривожили. Під час зустрічі з журналістами 5 березня міський голова Сергій Степанов пояснює: документи майданівців не вписуються ні в яку процедуру, сама нова структура з юридичного боку є незрозуміло чим, а її самооборона може викликати загострення ситуації у місті. З останнього питання мер вже звернувся до міліції, прокуратури та СБУ.

“Ці організатори несуть дуже серйозну відповідальність. Дуже серйозну. Кожна дія, за фізикою, викликає протидію. Не дай Бог сьогодні [це станеться]”, – зауважує мер.

Перша ластівка — оголошення антимайданівців, яке на інтерв’ю із Сергієм Степановим принесла директорка ТРК “Лозова” Марина Краминська.

“Лозова, терміново!!!!!!!!
Люди, які уявили себе царями і господарями нашого міста, принесли хаос і в наше місто. Вони створили “Народну раду” і гучно говорять від імені усіх мешканців нашого міста!!!
Вже ними створені загони “Народної самооборони” — а це розв’язування рук всьому “правому сектору”, які тепер без проблем зможуть приїхати до нас у місто і захищати його від нас з Вами, адже ми для них інакодумці!!!
Ці люди говорять від імені всього міста Лозова, вони від Вашого імені славлять Бандеру, і від Вашого імені намагаються стерти Вашу історію…” — далі йде заклик зустрітися біля пам’ятника Леніну усім, хто не хоче бачити фашистів і радикально налаштованих націоналістів. Оголошення перекладено українською мовою без зміни стилістики і зі збереженням пунктуації.

Крапки над “і” розставить особиста розмова

Найперше Ігору Коломаку варто було попередити керівництво міста про ініціативу лозівського майдану, щоб проблемні питання можна було узгодити заздалегідь, говорить мер. За його словами, зазвичай вони з депутатом Коломаком спілкуються без проблем. Що завадило цього разу, Сергій Степанов не знає.

Щоб з’ясувати усі деталі ситуації, міський голова прямо під час інтерв’ю телефонує голові Народної ради і призначає зустріч. Про її результати Сергій Степанов пообіцяв розповісти наступного дня.

Валерія Гецко

_________________

Каждая швея знает, что такое оверлок. Для того, чтобы обрезать и обработать края ткани при шитье изделий из сыпучих тканей не обойтись без оверлока. Приобретите оверлок Janome 210D и вы ни разу не пожалеете. Оптимальное соотношение цены и качества.

_________________

На правах реклами

 

{youtube}wZtUvj8Xkgg{/youtube}