У Лозовій прокладають новий водогін +vd

Лозівські водяники роблять окремий водопровід для трьох багатоповерхівок біля локомотивного депо. Раніше жильці цих будинків брали воду із мереж залізничників.

Новий водогін біля локомотивного депо прокладають за допомогою сучасної техніки. Роблять під землею прокол буром, до нього чіпляють трубу і затягують її на глибину понад 2 метри, пояснює Олександр Василенко, директор алчевської компанії, яка виконує роботи.

У такий спосіб можна прокласти 100-метровий водогін за 8 робочих годин, тоді як традиційним методом довелось би гребтися у землі кілька тижнів, порівнює директор КП «Лозоваводоканал» Сергій Костюк.

За його словами, новою трубою водяники закільцьовують свої мережі і подаватимуть воду трьом житловим будинкам біля Локомотивного депо. Раніше жильці цих багатоповерхівок брали воду з труб залізничників. Це не дозволяло водяникам поставити один загальний лічильник на вході до депо. Вузли обліку стояли окремо на кожній будівлі, тому, коли були пориви на території депо до лічильників, за вилиту воду платив «Лозоваводоканал». Тепер ці витрати ляжуть на плечі залізничників.

Скільки водяники зекономлять із загальним лічильником у локомотивному депо, вони поки що не можуть сказати. Припускають, відтепер залізничники почнуть економити воду.
Анна Скрипник

 

{youtube}lks-UlhoZ9s{/youtube}