Авторів і виконавців лозівського ленінопаду поки не знайшли +vd

Пошуки тих, хто зруйнував пам’ятники на Лозівщині, поки не дали результатів. Про це повідомили правоохоронці на сесії Лозівської районної ради 26 березня.

У ніч з 16 на 17 березня у районі розбили три монументи Леніну та один радянському герою Миколі Щорсу. За півтори тижні пошуків місцеві міліціянти довідалися, що зловмисники приїздили на місця злочинів на мотоциклі. Є описи нападників, але вони не чіткі.

Сучасні технології оперативно-розшукової роботи могли б дати більше результатів, зауважив голова райради Ігор Нестєров. Зокрема, він поцікавився у заступника начальника Лозівського міськвідділу міліції Павла Кустова, чи можна відстежити зловмисників за сигналом мобільного. Правоохоронець пояснив, що пошкодження пам’ятників не є важким злочином, тому ціла низка дієвих розшукних методів у цьому випадку заборонена. 

Процедура процедурою, але громада не перестає хвилюватися, у районі понівечення пам’ятників вважають викликом, наголосив голова райради Ігор Нестєров. Він попросив правоохоронців передати це своєму керівництву і все-таки постаратися знайти організаторів та виконувачів лозівського ленінопаду.

 Анна Скрипник

 

{youtube}DMyn0t3Jtd8{/youtube}