У Лозовій почастішали прояви сепаратизму

Невідомі знову пообписували антиукраїнськими гаслами шляхопроводи міста та будівлі, заявив мер Лозової Сергій Степанов на сесії міськради 26 листопада. Про ці випадки, він сповістив правоохоронців. Також попросив містян бути пильними і по змозі запобігати провокаціям.

 

За інформацією речника міськвідділу міліції Тетяни Носової, авторів сепаратистських написів у Лозовій цьогоріч не затримували, бо ті переважно малювали вночі. Їхні дії правоохоронці кваліфікують, як дрібне хуліганство.
Написи, які з’явилися 25 листопада, комунальники за два дні вже замалювали. На зафарбовування сепаратистських написів – лише на фарбу – лозівські комунальники цьогоріч витратили приблизно 3 тисячі гривень. Кошти знаходили приватні житлово-обслуговуючі компанії та ЖУК. Вони ж давали людей для цих робіт. Бюджетних грошей не витрачали, повідомили в управлінні ЖКГ.
Прибирати сепаратистські малюнки комунальникам допомагали волонтери. За спостереженнями активістів, написи на шляхопроводі по вулиці Моторного кожен раз схожі – за змістом, за технікою виконання, за почерком. Активісти припускають, вже кілька місяців у Лозовій шкодять одні й ті самі люди.