Лозівські рятувальники застерігають рибаків +vd

Лозівські рятувальники попереджають, ловити рибу на тонкому льоду небезпечно. Таблички із подібним застереженням управління ЖКГ міськради встановило поблизу водоймищ Лозової. Температура повітря підвищилась, а з нею і небезпека потрапити під лід.

 

Перш ніж вийти на лід, нагадують надзвичайники, його обов’язково треба перевірити: він має бути не тоншим за 7 сантиметрів, сталим та зеленуватого кольору.

Знаходитися на льоду завжди потенційно небезпечно, зауважують рятувальники, а надто на каналі. Через течію льодовий покрив там нерівномірний. Також надзвичайники не рекомендують виходити на лід одному, радять, на риболовлю брати із собою друга.

Якщо людина провалилася під лід, головне не панікувати, необхідно одразу скинути важкі речі, зауважують рятувальники. Щоб вилізти, вони рекомендують, обпертися на край крижини грудьми та почергово закидати ноги на лід. Вилізши, до берега краще повзти.

За інформацією рятувальників, на Лозівщині цієї зими нещасних випадків, пов’язаних із рибалками, не було, однак все ж радять, не нехтувати елементарними правилами безпеки.  

  {youtube}Is4uXcY5DLs{/youtube}