За кожний надлишковий метр житла лозівчани платитимуть 12 гривень +vd

Власники квартир, площею більше 70 квадратних метрів і будинків більше 120, платитимуть 12 гривень за кожен надлишковий метр. Таке рішення 27 січня прийняла Лозівська міськрада.

Депутати мали право затверджувати ставку податку до 2 % від мінімальної зарплатні, тобто 24 гривень за кожен надлишковий метр. Однак обранці зупинилися на меншій ставці – 1% від мінімальної зарплатні. Міськрада також визначила неоподатковану площу для власників, які мають кілька помешкань, – це 180 метрів.

Податок на житлову нерухомість в Україні почнуть стягувати лише наступного року. У липні 2016 лозівчани повинні отримати від податкової квитанції з розміром сплати. Власники великих помешкань мають більше року, аби з’ясувати усі проблемні питанням з реєстром житла та податковою, щоб потім не оскаржувати неправильні нарахування.

За інформацією Лозівської ОДПІ, цьогоріч за житлову нерухомість платитимуть лише власники, які підпадали під податок на нерухомість торік. Це 6 містян, у яких квартири більше 120 квадратних метрів або будинки більше 250 квадратів.

 

 {youtube}qU7sfoyx1XY{/youtube}