У Лозовій підприємці платитимуть податок на нерухомість за мінімальною ставкою – 0,25 % +vd

За кожен квадратний метр лозівські бізнесовці віддаватимуть чверть відсотка від мінімальної зарплати, тобто – 3 грн. за квадрат. Таке рішення прийняли депутати міськради на сесії 27 січня.

 

За змінами до податкового кодексу місцеві бюджети можуть встановлювати податок на нерухомість для підприємців в межах 1 % від мінімальної зарплатні – це 12 гривень за кожен квадратний метр.
У проекті рішення Лозівської міськради спочатку вказали піввідсотка, однак за день до сесії на бюджетній комісії ставку зменшили удвічі – до 0,25%. Про це повідомив начальник управління економіки міськради Сергій Гранкін.
Депутат Сергій Ткач заперечив таку ставку та запропонував оподатковувати нерухомість підприємців максимально. Така пропозиція викликала критику у присутніх. Голова бюджетної комісії Валерій Рохман сказав, якщо підвищити ставку до 1 % платити більше доведеться лозівчанам, адже підвищений податок підприємці компенсують підвищенням цін на товари і послуги. Валерій Рохман назвав ще одну причину, чому не слід підвищувати податок: власники підприємств, які поки не працюють, заплатити його не зможуть.
Після обговорення самоврядці зупинилися на податку у чверть відсотка. Також затвердили пільговиків, які не сплачуватимуть податок на нерухомість, – це комунальні, будівельні та релігійні організації.
Крім податку на нерухоме майно міськрадівці прийняли також транспортний та акцизний податки. Загалом від цих стягнень залежатиме наповнюваність бюджету міста.

  {youtube}Vt9scfnHhr0{/youtube}