У Лозовій бабусь-продавчинь попросили звільнити тротуар +vd

У Лозовій по вулиці Володарського продавці зайняли тротуар. У ДАІ переконують, на це скаржаться пішоходи, бо вимушені ходити по проїжджій частині. Щоб навести лад, державтоінспектори разом з дільничними міліціонерами 11 березня провели рейд.

 На зауваження правоохоронців продавчині реагували по-різному: хтось, побачивши правоохоронців, тікав, комусь доводилось пояснювати, що торгівля із землі – це порушення закону. Серед продавців були переважно люди похилого віку, їх намагалися лише попереджати, наголосив інспектор ДАІ Ігор Криворотченко.

Похилі лозівчани переконують, стоять на тротуарі, щоб заробити на хліб. Місце на Центральному ринку коштує 7 гривень на день – це в середньому половина денного заробітку, запевняють продавчині. Вони просять місцеву владу про комунальний ринок – безкоштовний для дрібних торговців, які продають з власного городу. Говорять, з радістю переїхали б туди, бо розуміють, що заважають людям.

За інформацією начальника управління економіки міськради Сергія Гранкіна, про облаштування муніципального ринку мова поки не йде. У телефонній розмові посадовець зазначив, на Центральному ринку є місця для дрібних продавців. Як пояснив міськрадівець, для того, щоб облаштувати комунальний ринок, мало виділити просто ділянку, потрібно встановити столи та навіси, і знайти підприємство, яке цю ділянку обслуговуватиме. Облаштувати муніципальний ринок за нинішньої економічної ситуації – фінансово важко, зазначив Сергій Гранкін.

     {youtube}leyl31cp-u4{/youtube}