Лозівчанин став найсильнішим у Харківській області +vd

Лозівчанин Богдан Семко – найсильніший на Харківщині. Він увійшов у книгу рекордів області, віджавши від грудей 235 кілограмів.  

21-річний Богдан Семко займається пауерліфтингом 4 роки. Хлопець неодноразовий чемпіон, рекордсмен області, срібний призер Чемпіонату України з жиму лежачи серед юніорів та майстер спорту України.  Аби бути у формі, Богдан дотримується суворого режиму та правильно харчується. Однак іноді, зізнається, все ж дозволяє собі з’їсти щось заборонене.

На тренуваннях хлопець неодноразово травмувався: кілька разів зривав спину, пошкоджував коліно, плече та лікоть. Силач переконує, щоб досягти мети, необхідно не тільки старанно працювати, а й слідкувати за своїм здоров’ям.

Мама Богдана, Галина Семко, працює вчителем української мови у 7 школі. Вона розповіла, бажання сина займатися цим видом спорту підтримала одразу. Водночас визнала, на спортивне обладнання та поїздки необхідні немалі гроші, однак головне, що сину це до душі.

Богдан Семко запевнив, зупинятися на досягнутому не збирається. Хоча пауерліфтинг державою майже не фінансується, силач планує потрапити у збірну України та брати участь у міжнародних змаганнях, а згодом стати чемпіоном світу. 

    {youtube}Ki7A6M9VPPo{/youtube}