На Близнюківщині молодик пограбував 87-річну жінку

23 березня молодик увірвався в будинок до 87-річної мешканки Близнюківського району, побив її та забрав 3 тисячі гривень.

 Про пограбування сповістив онук постраждалої. Чоловік розповів, що увечері прийшов провідати стареньку, і побачив її на підлозі: через численні травми вона не могла сама підвестися. Медики виявили у пенсіонерки перелам руки, черепно-мозкову травму та рани на обличчі і тілі. Жінку забрали до Близнюківської ЦРЛ.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Близнюківського відділення міліції та керівництво Лозівського міськвідділу міліції. Правоохоронці ретельно оглянули будинок та територію домоволодіння, вилучили речові докази.

 

Працівники міліції відпрацювали раніше засуджених осіб, провели подворові обходи, встановили свідків, – і вийшли на слід раніше засудженого за скоєння пограбування 21–річного мешканця сусіднього  села.  Менш, ніж за добу молодика затримали за місцем мешкання та доставили до Близнюківського відділення міліції, розповів начальник Лозівського МВ Юрій Кобченко. У затриманого виявили частину викрадених грошей, решту він витратив на розваги та випивку.

 

Чоловік зізнався у скоєному. Пояснив, деякий час мешкав неподалік від постраждалої й знав, що вона живе сама. Старенька погано бачить, тому увечері відчинила двері незнайомцю, сподіваючись, що прийшов онук. Молодик з порогу став бити бабусю, вимагаючи віддати гроші, нишпорив по будинку, – і знайшов  заощаджені старенькою 3 тисячі гривень. 

За даним фактом слідчі Близнюківського відділення міліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Молодику оголосили про підозру у скоєні цього кримінального правопорушення.

   

Нині підозрюваний утримується в ізоляторі Лозівського МВ, вирішується питання про утримання його під вартою. Молодику загрожує ув’язнення на строк  до 12 років з конфіскацією майна.