У Лозовій проти ЖУКа відкрили кримінальне провадження +vd

У Лозовій проти ЖУКа відкрили кримінальне провадження. Правоохоронці перевіряють, наскільки законно Житлова управляюча компанія купила на аукціоні борги лозівчан за тепло.

21 мільйон гривень, які містяни заборгували ще «Тепловим мережам» – попереднику нинішнього «Теплоенрго», житловики купили на біржі за майже півтора мільйони гривень.
Звідки кошти для участі на аукціонах, куди підуть зібрані борги, і чи не постраждав від такої операції НАК «Нафтогаз», зацікавився депутат міськради Сергій Коба. Спочатку він написав заяву до міліції. Потім подав депутатський запит на сесії міськради наприкінці квітня. На останньому засідання міськради 22 травня депутати вирішили, розбиратимуться з ЖУКом після висновків правоохоронців.
Директор Житлової управляючої компанії Сергій Єршов припустив, що місцева міліція не знайде криміналу у діях житловиків, бо у лютому їх вже перевіряли обласні правоохоронці на вимогу газовиків, – тоді провадження закрили через відсутність підстав.
Сергій Єршов також наголосив скупка комунальних боргів, які залишились після підприємств-банкрутів, – цілком законна практика в Україні. Якби ЖУК не купив борги, це зробила б інша приватна компанія, зауважив житловик.

          {youtube}hr8bvYB8eK8{/youtube}