Лозівський суд розглядає справу про вбивство аграрія і депутата Близнюківської райради Миколи Кременчуцького +vd

Лозівський міськрайонний суд розглядає справу про вбивство аграрія і депутата Близнюківської
райради Миколи Кременчуцького у селі Радгоспне. Ще у вересні 2014 року його застелили з рушниці.

Обвинувачують сина бізнеспартнера. Однак той переконує, що вистрілив через необережність, – просто спіткнувся через поріг. Окрім Миколи Кременчуцього 7 поранень від пострілу з рушниці отримав також дільничний, але вони виявилися не важкими. Рідні загиблого обурені тривалим розглядом справи, переконують, обвинувачений та його адвокат затягують процес. 15, 16, 17 червня справу лише повноцінно почали розглядати у суді, говорять члени родини, і знову відклали подальші судові засідання до серпня, через неявку свідків обвинуваченого.
За версією родини загиблого, 18 вересня о 9 вечора у кабінет в управі сільгосппідприємства Миколи Кременчуцького увірвався син батькового бізнеспарнера. Вистрілив татові у груди, потім у дільничного, який сидів неподалік, третій вистріл ще один працівник міліції відвів у стелю. Того дня, розповідає Олександр Кременчуцький, батько викликав міліцію, бо вже 2 тижні син партнера погрожував йому розправою. Просив, щоб у постійно нетверезого чоловіка хоча б зброю забрали.
Агресію знайомого, якого звинувачують у вбивстві, рідні пояснюють тим, що Микола Іванович вирішив розійтися з партнером, бо скаржився на його нечесність.
Обставини вбивства, про які говорять рідні, підтверджує і постраждалий дільничний, прокурор також доводить версію про посягання на життя працівника правоохоронного органу та навмисне вбивство.
Однак обвинувачений себе винним не визнає. Говорить, 18 вересня був на полюванні, пив пиво. Коли їхав додому побачив у конторі світло, занепокоївся, що хтось вліз, побіг у будівлю, прихопивши рушницю. Вже заходячи до кабінету, зачепився лівою ногою за поріг, ненароком зняв рушницю із запобіжника і тричі вистрілив. Вбивати не хотів, про це розповів 15 червня на розгляді справи у Лозівському міськрайонному суді. Себе знімати заборонив, побоюючись за родину, яка живе у Лозовій. Адвокат Кременчуцьких Віра Іщенко говорить, 40 років займається кримінальними справами, такого зухвалого обвинуваченого у вбивстві ще не бачила, його виправдання вважає абсурдними.
У Радгоспному люди кажуть обвинувачений поводився зухвало, міг і побити. Однак на камеру говорити бояться.
Рідні Миколи Кременчуцького наполягають на справедливому вироку і відшкодуванні моральної та матеріальної шкоди, разом із шкодою дільничного загалом виходить більше 11, 5 мільйонів гривень. Розгляд справи перенесли на 3 серпня. Не з’явилися свідки обвинувачення. 

            {youtube}99w8iuZ0Jp4{/youtube}