ЛКМЗ і УПЕК підписали меморандум про співпрацю з 4 провідними аграрними вишами України +vd

ЛКМЗ і УПЕК підписали меморандум про співпрацю з 4 провідними аграрними вишами України.
Виробники надаватимуть техніку, на якій вчитимуться студенти, а спеціалісти вишів – наукові ідеї, як удосконалювати агрегати.

УПЕК вже 4 роки співпрацює з Харківським аграрним університетом та Політехом, тепер вирішив розширити коло співпраці. Як зазначив почесний президент УПЕКУ Анатолій Гіршфельд, Харківщина раніше була центром машинобудування, це треба відроджувати. А голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін переконаний, від науково-економічної співпраці виграють усі підписанти угоди, і регіон загалом.
Підписавши угоду про співпрацю, у Харківській області утворили інноваційний кластер «Агротехніка» – простір науково-економічного партнерства. У нього увійшли УПЕК, ЛКМЗ, Українське конструкторське бюро трансмісії і шасі, Харківська облдержадміністрація, обласна організація роботодавців АПК і 4 аграрних університети – Харківський (Василенка), Сумський, Миколаївський та Таврійський.
З утворенням кластеру «Лозівські машини» більше продаватимуться, переконаний директор з продажу і маркетингу УПЕКу Роман Гіршфельд.
Перелік підприємств та вишів, які можуть приєднатися до об’єднання, відкритий. Долучитися просто, говорять представники індустріальної групи УПЕК, яка і організувала створення кластеру. «Агротехніка» незабаром матиме свій сайт, достатньо зв’язатися з діючими учасниками та підписати угоду. Члени кластера збиратимуться щомісяця з ідеями та конкретними кромками для їхньої реалізації.

            {youtube}bZvt0CYUYQA{/youtube}