Ветеринари розповіли, чи загрожує лозівським свиням африканська чума +vd

Лозівські господарства, які вирощують свиней, продовжують працювати у закритому режимі, бо в Україні нові спалахи африканської чуми. Про це повідомив головний спеціаліст Управління ветеринарної медицини Лозівщини Владислав Титаренко.

За його словами, 28 липня «спалах» африканської чуми зафіксували у селищі Калита під Києвом, там мають знищити 60 тисяч свиней. Це не перший випадок цьогоріч, однак перший на великому господарстві.
Владислав Титаренко наголосив, причин хвилюватися власникам 3 господарств Лозівщини, що вирощують свиней поки немає, однак необхідно бути обережними. За інформацією управління ветеринарної медицини, спеціалісти щоденно проводять клінічний огляд на території району, звітують і роблять щеплення. Для здоров’я людини вірус безпечний, однак на тварин діє швидко.

Методів лікування африканської чуми немає, тварин, яких вразив вірус, знищують. За словами Владислава Титаренка, є кілька симптомів африканки: раптова загибель тварин, підвищена температура, в’ялість, слабкість, хитка хода, діарея та синюшність шкіри.
Головний спеціаліст наголосив, виявивши ознаки хвороби, треба в найкоротший термін сповістити Управління ветеринарної медицини району. За підозри на африканську чуму спеціалісти мають план дій, майже похвилинний, наголосив він.

Юлія Шаповалова 

             {youtube}ug7C-6pc_YE{/youtube}