Домаська сільрада погодилась створити об’єднану громаду з Лозовою +vd

З усіх рад, яким Лозова запропонувала створити об’єднану громаду, офіційну згоду поки дала лише Домаська. Вона багато років підпорядковувалася Лозовій. Без підтримки міста Домасі не вижити, пояснила сільська голова Тетяна Литвиненко на громадському обговоренні 7 серпня.

4 сільські та селищні ради – Уплатнівська і Софіївська, Близнюківського району, та Катеринівська і Панютинська, Лозівського району, відмовилися об’єднуватися з Лозовою, інші – ще думають. Найбільше питань у депутатів Лозівської міськради викликала відмова панютян. У селищного голови Олексія Корпана спитали, які загрози заважають його громаді дати згоду. Голова відповів, результати об’єднання до кінця не зрозумілі, так само не відомо, чи дійсно буде економія від скорочення сільрад, адже комусь все одно потрібно буде видавати довідки людям. Олексій Корпан також додав, селище Панютине заслуговує більшого представництва, ніж один староста (замість нинішнього селищного голови).
Депутат Ігор Коломак припустив, панютянам мало розповідають про переваги об’єднання, тому вони відмовляються.
Учасники обговорення – 63 з 72 – проголосували за об’єднання з Домахою. Цей вибір закріпили на позачерговій сесії міськради 7 серпня, яка відбулась одразу після обговорення.
Волевиявлення Лозіської та Домаської громад розглянуть на сесії обласної ради 14 серпня. Лозівські посадовці поспішали провести всі процедури саме до цього засідання, аби якнайшвидше утворити об’єднану громаду, – і отримати на наступний рік обіцяні державою переваги. Інші громади можуть приєднуватися згодом, зазначив мер Сергій Степанов.

              {youtube}nlJkeb0YD1k{/youtube}