У Лозовій ОСББ та ЖБК повинні самі прибирати довкола будинків +vd

Власники багатоквартирних або приватних будинків, члени житлово-будівельних кооперативів мають прибирати біля своїх будинків. У правилах благоустрою, які затвердила Лозівська міська рада, визначили, що це – 10 метрів довкола будівель.

Голова ЖБК №5 на 2 мікрорайоні Віра розповіла, визначену територію прибирають і зараз, однак на вивіз сміття бракує коштів.
Складніше працювати із власниками будинків, які не слідкують за своїми ділянками у приватному секторі, зазначив інспектор управління ЖКГ. За його словами, приклад такої недбалості – будинок по вулиці 9 травня. Його власниця вже отримувала штраф, однак територію так і не прибрала. На занедбаність приміщення скаржаться мешканці цієї вулиці.
Євген Маловичко зазначив, власницю цього будинку штрафуватимуть й надалі. Для фізичних осіб штраф – від 340 до понад 1300 гривень, для посадових осіб та підприємців – від 700 гривень.
За словами фахівця, спочатку власникам надають попередження, якщо на нього не реагують, – отримують штраф, однак є випадки коли і штраф виписати неможливо. По вулиці Комарова є лише прізвище власника, однак немає адреси, де саме вони мешкають. Такі випадки передаються у відділ містобудування, архітектури та земельних відносин, зазначив інспектор.
У відділі містобудування повідомили, втручатися у приватне приміщення або відбирати його у власників, які виїхали за кордон, не мають права. Роблять усе, щоб знайти будь-яку інформацію про місце проживання горе-власників.

                {youtube}dtcKLMYGDE8{/youtube}