У Лозовій визначили за скільки можна буде купувати меблі, транспорт та техніку для міської та районної рад +vd

У Лозовій депутати міської та районної рад затвердили нові максимальні суми для придбання офісних меблів, автомобілів та техніки для установ, які утримуються за рахунок місцевих бюджетів.

Службовий автомобіль міськрадівці можуть купити максимально за 150 тисяч гривень, комп’ютер – за 15 тисяч, комп’ютерний стіл – за 3.5 тисячі гривень.

У встановленні цін дивилися на середню ринкову вартість та на курс валют, розповів керуючий справами виконкому Лозівської міськради Юрій Кушнір.

У районі зважали на рекомендовані  Кабміном суми для організацій, які фінансуються за рахунок державного бюджету. Також проаналізували ціни в інтернеті, розповів заступник голови Лозівської райради Володимир Огаренко.

У райраді максимальні суми на покупки встановили переважно нижчі, ніж у місті. Зокрема, службове авто там можуть придбати за 80 тисяч гривень, комп’ютер – за 13, комп’ютерний стіл – за 1, 2 тисячі гривень.

Однаковими у районі та місті є ціни на придбання мобільних телефонів – 1.2 тисячі гривень, та їхнє утримання – 1.5 тисячі гривень на місяць. Однак у міській та районній раді запевнили, службовими мобільними телефонами не користуються.

У міській та районній раді суттєвих оновлень поки не планують, кажуть, меблі та техніку купуватимуть лише за гострої потреби.

            {youtube}2IFQ_D2fqKI{/youtube}