Мітингом та солдатською кашею у Лозовій відзначили День перемоги +vd

У Лозовій відзначили День перемоги. 9 травня містяни пройшли ходою центром міста та взяли участь у мітингу біля Меморіалу Слави. Для молоді влаштували конкурси, а ветеранів у сквері Шевченка частували солдатською кашею та фронтовими ста грамами.

 До мітингу долучили понад 200 школярів – вони відтворювали сцени із бойових буднів солдатів та співали фронтові пісні. Усі присутні згадували тих, хто не повернувся з війни, матерів, які не дочекалися дітей, та дякували тим, хто залишився живим. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Ветеранів у Лозовій залишилося понад 60, з них на мітинг змогли прийти менше десяти.
Наймолодшим учасникам бойових дій зараз більше 90 років.
До лозівчан звернувся міськголова Сергій Зеленський, він поздоровив усіх з Днем перемоги, молоді побажав не забувати історію, а ветеранам – міцного здоров’я. До привітань долучився і голова Лозівської райдержадміністрації Сергій Красноперов.
Квіти до Меморіалу Слави поклали ветерани, керівники міста та району, помічники нардепа Анатолія Гіршфельда, воїни-інтернаціоналісти, чорнобильці, учасники бойових дій на сході України, керівники організацій і підприємств міста, школярі та бажаючі лозівчани. Наприкінці заходу артисти й школярі випустили у небо жовті та сині кульки і голубів.
Від народного депутата України Анатолія Гіршфельда вітання передав його помічник Олександр Неділько. За його словами, слово йому під час мітингу не надали, тому він привітав лозівчан після нього.
Після урочистостей містяни перейшли у сквер Шевченка. Там грали у шахи та шашки. Діти брали участь в акціях, які влаштувала юнацька бібліотека. Ветеранів війни і праці та дітей війни пригощали солдатською кашею та фронтовими ста грамами. Цьогоріч приготували до 400 порцій каші, кожну подавали з овочами, зеленню та булочкою. Частування ветеранам сподобалось, наголосили, солдатська каша не буває не смачною.
Ветерани розповіли, що на мітингу зазвичай згадують страшні роки війни. Вони побажали молодшому поколінню не знати війни та берегти пам’ять про загиблих.
На цьому святкування Дня перемоги у Лозовій завершилось. Цього року народних гулянь не влаштовували.

         {youtube}30WbVo7NsOw{/youtube}