Харківська обласна прокуратура: правоохоронці домоглися відновлення фінансування лозівських профліцеїв +vd

На сайті Харківської обласної прокуратури з’явилося повідомлення про те, що правоохоронці домоглися відновлення фінансування профліцеїв у Лозівському районі.Місцева прокуратура подала позов до окружного адмінсуду щодо бездіяльності влади та попросила зобов’язати міськраду розглянути питання фінансування ліцеїв, йдеться на сайті облпрокуратури.

Керівник Лозівської місцевої прокуратури Олексій Медяник зазначив, своїм позовом правоохоронці діяли в рамках закону та захищали права неповнолітніх учнів ліцеїв, які кілька місяців не отримували стипендій.

Прокуратура навряд чи вплинула своїм позовом на рішення депутатів фінансувати профліцеї,  переконує секретар Лозівської міської ради Сергій Коба. Він зауважив, проблему фінансування  керівництво міста почало вирішувати ще до того, як прокуратура подала позов до суду. 

Нагадаємо, рішенням сесії 1 квітня депутати Лозівської міськради виділили понад 2.5 мільйони гривень на зарплати працівникам Лозівського та Панютиського ліцеїв, стипендії та харчування учням.

14 квітня Лозовій виділили 7 мільйонів гривень стабілізаційної дотації для профліцеїв. За місяць до цього, 13 березня, профінансувати лозівські заклади профтехосвіти Харківську облраду попросив нардеп Анатолій Гіршфельд.

Пізню публікацію обласної прокуратури, що саме вона домоглася відновлення фінансування профліцеїв, неофіційно повязують з призначенням нового Генерального прокурора України. Ним ,12 травня, став Юрій Луценко.

         {youtube}VSSU7RNxkbo{/youtube}