Мешканці Єлизаветівки на Лозівщині можуть залишитись без городів +vd

Мешканців села Єлизаветівка, Лозівського району, попросили відмовитися від їхніх земельних ділянок, на яких вони саджали городину. Натомість їм пообіцяли по 15 соток землі в іншому місці. У сільраді аргументували, землю під городами приватизують інші люди.

28 березня до Єлизаветівської сільради прийшов лист з Держгеокадастру. В ньому йшлося, що 12 людей побажали приватизувати по 2 гектари землі за територією села. Але ділянки, які планували оформити, вже багато років поспіль обробляють жителі Єлизаветівки і платять за них податки. Про лист обласних земельників городники дізналися випадково – вже у травні. Люди обурюються, чому мовчала сільська голова Лариса Артеменко.

Мешканці Єлизаветівки розповіли, кілька років тому земельники запевнили, приватизовувати ділянки поки не потрібно, тому люди землю так і не оформили.

За допомогою селяни звернулися до нардепа Анатолія Гіршфельда. Повідомили, що сільська голова Лариса Артеменко приховала від них проблему. Керівник відповіла, документ ніхто не ховав. Про те, що віддали саме людські городи, вона дізналася лише після травневих свят.

Анатолій Гіршфельд пообіцяв звернутися за роз’ясненнями до земельників, і наказав сільській голові вирішити проблему.

За підтримкою  мешканці Єлизаветівки зверталися і до сільських та районних депутатів. Обранці направили до області лист, з проханням призупинити процес приватизації. Заступник голови Лозівської райдержадміністрації Андрій Шевченко зауважив, РДА не розпоряджається землею, тому допомогти людям не може. Він додав, проблеми з землею не виникло б, якби городники вчасно її оформили.

Проблема із землею не єдина у Єлизаветівці. Крім неї мешканців села турбує зависока ціна на воду, на неї вони нарікали на зустрічі з нардепом Анатолієм Гіршфельдом. Обранець зазначив, зараз разом зі своєю депутатською групою вноситиме законопроект, який допоможе мешканцям сіл.

Хто виготовляв проектну документацію для підприємців, які вирішили приватизувати землю, Лариса Артеменко запевнила, не знає. Вона припускає, це могли зробити обласні спеціалісти. Сільська голова також додала, 14 червня особисто поїде на прийом в обласне управління Держгеокадастру та проситиме призупинити процес приватизації. Тим більше, що земля, яку без відома сільради віддали під приватизацію, знаходиться в межах сільради, переконана Лариса Артеменко.

 {youtube}AzJCBiop4Rk{/youtube}